Tak Lari Aqidah

Seriously bila KA terbaca kat salah satu group FB yang KA follow pasal post ni KA dah macam WTF? Really bruh? Takkan pasal benda ni bentuk dia macam tu terus dicop salib. Bergegar kuat sangat ke aqidah?

Nak tunjuk kita ni concern ke, apa ke, tolong lah jangan tunjuk kat dalam group yang ada kawan-kawan yang mempunyai kepercayaan berbeza. Cuba bayangkan bila kawan-kawan kristian kita jumpa simbol bulan or bintang dan tanya benda sama. Panas kan?

In first place, kalau rasa 'akidah' tu sensitif sangat... tak payah la nak main mainan ni. Laghaaa. Tolong jangan bersangka buruk dengan Tuhan sendiri. Takdenye lepas tengok benda ni or simbol agama selain Islam akan rosak aqidah. Lainlah letak benda ni dekat altar dan sembah mintak ong.

Sikap keterbukaan dan jaga sensitiviti orang lain pun penting kalau hidup bercampur macam ni.

Catat Ulasan

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

Terbaru Lebih lama

نموذج الاتصال