Kisah di Sebalik Hipster


asal usul "Hispter"adalah sejenis Gaya atau adat tradisi yang berasal daripada kepulauan Colo-Colo  tengah negara Costa Rica.Gaya ini dikatakan telah wujud pada sekitar era Abad Kurun ke 15.

Berdasarkan kajian yang dibuat oleh Professor Bibiany Sanjeos Riff dari University Of Riosa.Gaya Hispter ini (Hiosterik) atau nama saintifiknya Hastriert adalah sejenis Gaya memuja Syaitan dan Iblis(Demon of Father).

Pelaku menggayakan tubuh manakala tapak tangan mesti dirapatkan seperti ala-ala sembah tokong keatas mengikut alunan muzik. Kebiasaannya watak Hiantrik iaitu Gaya yg di diwujudkan oleh Pawang Kepulauan tersebut. Gaya tersebut seakan-akan lebih ganas, berkaliber, berwawasan dan bertatasusila dalam adat memuja.

Didalam National Geography Special telah ditunjukkan bahawa ekosistem malaysia yg panas dan lembap sepanjang tahun menyebabkan tarian ini dibangkitkan kembali. Negara kita kaya dengan pelbagai sumber semulajadi. Cuaca yang panas si pelaku boleh membasahkan tekak dengan minuman Twister. XD

KA: Jangan marah haa.. KA pun terkena tadi kat Facebook. :P

14 Ulasan

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

  1. Ni kisah tarian ulat yg jadi viral kebelakangan ni ke KA.....
    Mcm mcm sekarang ni, nasiblah ada blog taulah jugak isu semasa....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak tahu lah.. ni ada jenis geng ambik gambar buat gaya macam ni kononnya hipster.. macam2 zaman sekarang ni.

      Padam
  2. hahahaha macam 2 lah sekarang ni. parah la budak2 .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu lah.. benda simple macam ni pon nak ikut. Nasib bukan adik saya.

      Padam
  3. salam , zaman sekrang cepat je tersebar pengaruh 2 macam ni

    BalasPadam
  4. macam2 peel diorang ni... janji seronok....

    BalasPadam
  5. anak2 muda sekarang mudah terikut2 diorang langsung tak pikir makna di sebalik perbuatan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hmm.. itulah. Semoga anak2 muda kita lebih arif di dalam apa yang dorang buat..

      Padam
  6. Ada sekali tengok video troll hipster. Kelakar jugak sebenarnya tarian hipster ni, ekeke

    BalasPadam
  7. hahaha.. memang tak kering gusi tgk video menari ni. lawak

    BalasPadam
  8. Tak sanggup rasa nak tengok aksi2 mcm ni..

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama

نموذج الاتصال