1 Mug 1 Microwave Oven 1 Resepi Mudah

Assalamu'alaikum,

Ingat tak hari tu saya ada share resepi kek coklat dalam mug? Rupa-rupanya banyak lagi resepi mudah yang kita boleh buat dengan hanya menggunakan mug atau kole dan microwave sebagai alatan. Well, of course la kena ada sudu untuk mengacaunye kan.

Antara resepi mudah dan nampak sedap yang menarik perhatian saya adalah resepi kek mug lemon ni.


Resepi yang simple dan menghasilkan kek mug yang comel dan menyegarkan. Untuk resepi penuh, korang boleh cek website ni : Life Love Liz

Kalau korang jenis yang minat kek coklat, boleh try kek coklat dalam mug yang saya dapat kat website a Farmgirl's Dabbles ni. Nampak pon dah sedap kan?


Tapi kalau korang nak cedok resepi daripada mat saleh ni kena pandai-pandai alter la. Dorang ni suka guna cekbi dan alkohol. Kalau korang nak lagi banyak resepi, boleh cek kat sini:


Macam mana? Ada yang berkenan di hati? Kalau ada resepi sendiri, apa kata korang share kat sini sikit. 

9 Ulasan

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

  1. Resepi2 dalam mug ni memang senang kan,..teringin nak makan, sekejap je boleh buat.

    BalasPadam
  2. ha ahh..MG pun selalu buat utk anak2..senang,mudah,ringkas..boleh alter ikut suka hati kita kan..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. YUp... kalau google,beratus resepi yang segar dan refreshing!

      Padam
  3. Posting menarik.. tak trfikir resipi microwave sebelum ni.. selalu oven je.. thanks share!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang ni pun. Memang banyak sangat kalau gugel Nurul. Saya pun kebelakangan ni je baru tahu.. hehe

      Padam
  4. Ala, xde microwave ade oven ja...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takpe Zumal, Oven punya resepi lagi banyak... terai la tau.

      Padam
  5. Excellent article. Very interesting to read. I really love to read such a nice article. Thanks! keep rocking. top microwave oven in india 2018

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama

نموذج الاتصال