Kek Coklat Dalam Mug

Assalamu'alaikum,

Duk lepak petang-petang kat rumah ni, kadang-kadang perut ni craving for sweets kan? Teringat pulak resepi kek coklat yang sangat simple. Bukan setakat simple, tapi boleh bancuh, masuk mug dan bakar pakai microwave je!

Macam mana nak buatnye? Senang je...

bahan-bahan:
4 Sudu besar TEPUNG GANDUM
4 Sudu besar MILO
4 Sudu besar MINYAK MASAK
4 Sudu besar GULA (2 sudu pun cukup dah kalau tak suka manis)
1 Biji TELUR
4 Sudu besar SUSU SEGAR

Cara-cara:
Campak semua bahan tadi ke dalam mug. Gaul-gaul sampai sebati. Lepas tu masukkan ke dalam microwave selama 3 minit. Kalau yang ada setting suhu tu, guna medium atau hi-medium. Selesai!

***kek akan mengembang sekali ganda. So, pandai-pandai la setting mug ye!

Selamat mencuba. :)



2 Ulasan

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

  1. perghhh untung khamsi pandai buat cup cake

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni senang punya resepi je ni aRz. Huu.. resepi campak2.

      Padam
Terbaru Lebih lama

نموذج الاتصال