Perdana Lake Park | Taman Tasik Perdana

Assalamu'alaikum,

This park is situated near the National Monument (Tugu Negara) at Jalan Parlimen, Kuala Lumpur. Nearby this place, we can found Birds Park, National Bank (Bank Negara), National Mosque nearby one of the entrance, The Parliament Building. If you are walking from Merdeka Square, it will only take you for about 15 to 20 minutes to reach here.

Actually, yesterday was my visit after my last visit 5 years ago. I am glad that lots of changes happened there. Last time I went there, there are lots of broken fence and tiles. Yesterday, everything changed into better. For the citizens of Kuala Lumpur, this spot should be on your list if you are planning to stay in the city for the weekend. Guess what, it also offers lots of beautiful spot for wedding photo-shoot and the views worth it!

Enjoy the photos taken and thanks for reading! :)









28 Ulasan

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

  1. Yeyyy entri bergambar.... cantik sangat !! rindu kau punya gambar2 khamsi... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maceh! post boleh lelaju, nak blogwalking kena amek napas jap taw.. :P

      Padam
  2. cantik gambar yg diambil. Boleh jadi sifu utk den ni ha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terimak Kasih Jia :) Tapi saya tak mahir sangat..sekadar snap2 je bang oi..

      Padam
  3. Wah, ade tempat refleksologi ler...Cikna g ritu xsempat nak jalan2......^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak kuat sangat pon timbul batunya tu Cikna oi.. Tapi taman ni memang best.. dulu kureng, sekarang laaaaaaagi best!

      Padam
  4. woaaa...ko buat aku nak datang lak...selalu bawak anak aku g kat tempat joging bawah tu je..tak naik kat atas..bila masa lak ada bumbung cantik tu..kenapa aku tak penah perasan..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaa...tu lah, semalam takdek, hari ni baru ada! HAHAHAHAHa..gurau boh. Tapi siyes, sekarang lagi syok..banyak benda dorang dah repair n renovate..

      Padam
  5. cantiknya..timm blum brkesempatn nk pi sna!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rugi...haha. Ala..datang KL, amek teksi dari masjid Jamek tu kejap je sampai.. jangan jem dah r..haha.

      Padam
  6. Haaa... akhirnyaa... dapat gak masuk... tapi tu pun kena tekan cancel... baru dia buka... haishh... sorry naa... :D
    Oh... kat mana nie? cantik nyer tempat nie? huhu owhhh Tasik perdana jer... cantik gak kan... lama tak pergi... selalu pegi pun sampai kat playground tu jer... gambar last tu kabus ke jerebu tu? hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak.... KL kalau musim ni macam impossible je kabus.. :D

      Siyes, sekarang laaagi best! tak bosan berjalan dah. Nak duk termenung pon dah best. Btw, nak joging malam pon best sebab cerah dan ada peronda.

      Padam
  7. akan diusahakan pergi.

    kalau rajin.he he he

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena rajin la..bawak buku n baca kat situ pon best..banyak pondok dan tempat y noleh duduk2.. syok!

      Padam
  8. Dah lama tak kesini... Cantik2 lah pic kat atas tu... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Nurul.. :) Ape lagi, setkan esok ke sana. Esok kan cuti :)

      Padam
  9. Hari tu last ana pegi mase raya ketiga. Wat photoshoot raya kat situ. Cantik2 tempat dia. ^_^

    BalasPadam
  10. dah bertahun saya x pergi tasik perdana wpun x lah jauh sgt ... cantik .

    BalasPadam
  11. uishh cantiknye ! tak pernah pegi langsung. cuma tawu lagu tu je :

    "..di taman tasik perdana..lalala~" kikiki

    BalasPadam
  12. oh cun cun... aku baru balik dari merendek KL ni, tapi tak pi tempat ni... heheh ;3

    BalasPadam
  13. Dah lama juga tak pergi melawat ni.. eh kenapa nampak mcm lawa sangat ni? Atau adakah ini konspirasi professional photgrapher ni semata2? :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. hah hah hah..xde maknenye.. sebab kat ctu view memang sangat lawa.. n photoshoot kat sini laaaagi best compared to other parks in the city.

      Padam
  14. Cantik Lake garden ni..pernah singgah sekali aje...nway gambar kat atas cun lah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. KL ni kalau nak melawat tempat macam ni kena ada masa dalam seminggu baru sempat.. huu..

      Padam
Terbaru Lebih lama

نموذج الاتصال