The Croods | Quit From Being Common

Assalamu'alaikum,

I just finished watching DVD, The Croods.

The DVD actually had been on the shelf for a very long time and I just watched this nice movie today. Overall, this one is a great movie about The Croods, a cave-man family which strictly stick to their rules. The rules were created by Grug, the father which happened to just laying low and avoiding any troubles and any new things. All the new things are said to be too dangerous to be explored.

The conflict in this movie started to take place when the Guy comes. Then, the journey of discovering new things and "following the Sun" begin.

kA: This movie shows that you will never achieve anything more if you are doing the same routine. Being comfort is not an option. You got to watch this one!

24 Ulasan

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

  1. Eh, awak tak rasa ke citer ni sesuai untuk Hari Bapa?huhu. Ke saya je yang sentimental lebih2.huhu. Tambah2 part the whole family start rasa Guy tu sempoi compared to dad the ortodox one?

    Awak dah tengok citer ni kan? So, boleh kawin dah! hahaha. Dulu, saya paksa tunang saya tengok sebab rasa kualiti as a father tu, well narrated tau dalam citer ni. Dari jaga hati isteri, jaga anak2 sampai dilema mak mertua pun ada. Walaupun nampak cam elemen lawak part mak mentua dia tu, tapi in life camtu gak. Walau tak suka, tapi jaga gak. Okey, review emosi sangat. Bye!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup! Sesuai sangat... y saya rasa karekter paling best dan multipurpose was adik bongsu. haha...kalau tak emosi bukan Haira namanya. Take note everyone...please... xD

      Padam
  2. last time tengok frozen ...tu sebab ank sedara minat lagu dia.

    boleh download. he he he

    BalasPadam
  3. Agreed Khamsi! kena keluar dari safety zone dan tinjau peluang yang ada..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selagi input kita sama, tak boleh harap la nak output lebih.

      Padam
    2. Yaa betol!.. busy ea sekarang ni? hehee...

      Padam
  4. menarik konsep ceritanya.. ceritanya menarik atau tak depends pada how diorang deliver the message.. nanti boleh try cari..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cari la.. nak senang, download utorrent dan google torrentz, search nama cerita..

      Padam
  5. saya suka dgr lagu yg yuna duet dengan owl city...shine ur way.:DD

    BalasPadam
  6. dah lama x tgok filem animasi mcm ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah. Ni filem animasi latest saya lepas berapa lama tak tengok.. :P

      Padam
  7. eh citer ni utk 12 tahun ke atas je..bawah 12 tahun takleh tgk :p

    BalasPadam
  8. eh citer ni utk 12 tahun ke atas je..bawah 12 tahun takleh tgk :p

    BalasPadam
  9. Cerita ni best. Sy tengok kat wayang dgn member. Pastu beli vcd dia plak. And lagu yuna ft owl city - shine ur way pun best :)

    BalasPadam
  10. seksi2 laa pelakon nyer... huhuhu... :D

    BalasPadam
  11. Aku dah tengok movie ni kat channel apa ntah, best la... aku suka tang scene harimau tu takut dalam gelap masa terperangkap dlm gua, lepas tu dia mula baik dengan Grug... hahah ;3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cerita kelakar yang paling comel setakat ni. each scene mesti ada je lawak dia... huu

      Padam
Terbaru Lebih lama

نموذج الاتصال