Penutup Jelajah Joran

Assalamu'alaikum...

Dengan terpostnya entri ini, maka berakhirlah sudah jelajah joran aku bersama Acad untuk musim ini. InsyaAllah, pada bulan Ramadhan ini kami akan jelajah pahala bebanyak pula. Korang pon jangan lupa taw kasi gemok-gemok karung pahala dan amal korang..haaa. 

Walaubagaimanapun, kami bersyukur kerana penutup jelajah joran pada kali ini membuahkan hasil yang amat lumayan dan sungguh, goreng pun sodap. Pada malam tadi di jeti Pulau Panjang di sempadan Port Dickson dan Melaka, kami berjaya menaikkan anak Pari a.k.a. Tuka seberat 1 kilo lebih, Senangin a.k.a. Kurau, Gelama yang agak besar jugak saiznya dan seekor kerapu. Setakat semalam, senangin paling memberi tentangan yang agak hebat dan disusuli dengan pari yang mengekori rapat di belakangnya. (Sorry la, pak cik memang ngidam jadi pengulas sukan walau tak minat bola). Tapi, alhamdulillah..The Red Warriors menang lagi..oke, dah lari tajuk ken?. Lantak lah yea.

Meh aku nak share gambar pari ni. Ikan lain aku terlupa nak snap sebab excited sangat duk baling dan baling lagi umpan.


Haa..kan sodap tu. Kami juga berterima kasih kepada seluruh warga negeri Melaka, terutamanya tok-tok penghulu, tok-tok wakil, tok-tok mudim dan juga kepada tok-tok kadi. Begitu juga kepada abang-abang yang sudi mengeshare nombor talipon awek, eh! Nombor talipon supplier umpan dan juga kepada abang yang sudi meminjamkan mesin oksigennya untuk memastikan kemandirian umpan kami. 

Di bawah ini pula aku nak share sedikit aura suasana riang ceria di port memancing kami. (Sepatutnya nak upload video..tapi 90 MB lebey lak..ini sudah lebey-.-")

Kesian brother ni, dapat anak gelama je.

Depan ni lah tempat aku campak kail dan dapat mendaratkan pari tu.

Ke kanan sikit ni tempat Acad naikkan senangin. Sedap jugak isi beliau.

Sini ada ikan seluang
kA: alhamdulillah untuk hasilnya dan insyaAllah kami akan memancing sebanyak mungkin pahala dan amal di madrasah Ramadhan Mu ya Allahu Robbii..:')



23 Ulasan

Sila tinggalkan hyperlink blog anda di komen (cara-cara dalam LINK INI ) kerana kebanyakan masa saya menggunakan mobile dan memudahkan saya dan pembaca lain untuk melawat blog anda kembali. Terima kasih daun keladi.

  1. Balasan
    1. hobi..huu. Dapat hilangkan stress n peaceful. Sambil menghayati the serenity of our natural environment..:)

      Padam
  2. seronoknya memancing + dapat ikan besau :) ala dah lama tak memancing :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang seronok! lepas raya la pula tapinye nak sambung memancing. :)

      Padam
  3. yang ini kelakar

    "berterima kasih kepada seluruh warga negeri Melaka, terutamanya tok-tok penghulu, tok-tok wakil, tok-tok mudim dan juga kepada tok-tok kadi. Begitu juga kepada abang-abang yang sudi mengeshare nombor talipon awek"

    ahahahaha.. ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aip2..! amek sekerat tu...share no tepon supplier umpan la fiza.. ahahaha:P

      Padam
    2. hahahaha.. itu je nmpk.. yg len visible lah.. hahaha...

      Padam
    3. hahaha..dan2 je la die ni nampak y tu je..

      Padam
    4. hahhaa.. just gurau jelah awk.. =)

      Padam
    5. haha.. taw sangat fiza ni. adik Kak Gee y ganas tu..ahaha

      Padam
    6. woit2!!!
      ape sebut2 name gua yang ganas ni hah..
      tersedak i tau..cis!!

      Padam
    7. marah dye kak gee.. marah dye..
      kak gee kite ganas.. ayokk.. dye dah marah. bek lari sebelum dye kuarkan player dye..
      hahahahaha

      Padam
    8. ooops!! tetejut mak kne sound... sebut lagi! Gee~~ Gee~ Gee~ :-#

      wah Fiza...laju larik eh? :-b

      Padam
    9. off coz.. x nmpk ke kat tgn kak gee ade player ??
      aahaha..nyorok senyap2...hahaha

      Padam
    10. haha.. "Kak" Gee sebenarnye orang negeri mana. Sebab slalu komen kuar perkataan Kelantan.. orang Jawa eh?

      Padam
    11. manew adew playarnyer.. xde2.. fiza.. meh dekat..meh..kuikui..(sambil tangan sorok jarum bius..)

      wahai "adek" khamsi sekalian alam.. eden ni oghang nogori .. 5 tahun dok setadi kek kelatan hah.. nok kecek hok mano pon dakpe.. no hal..wakakakaa..^^

      Padam
    12. eerrkk.. kak gee.. mak kite panggil suh blik umah... x elok main kat luar lame2 hehehe...
      ( cabut lari ~~~~) hehehe

      Padam
    13. Haha...tak ganas r Gee, eh2! Kak Gee pakai ubat biuss..

      Patot ler ponnnn...bau masak lomak cili api..gulai udang soblango..hahahaha

      Padam
  4. wah.. bestnya memancing. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ape lagi..angkut le joran tu.. terjah lubuk2 terdekat..hehe

      Padam
  5. Ya, bila dah hobi orang dah tak boleh nak kata apa dah. Ya, penting aktiviti sihat.

    BalasPadam
Terbaru Lebih lama

نموذج الاتصال